Werkbaar werk, Leiderschap

Empower jezelf voor professionele en persoonlijke groei Nieuw

Jezelf écht kennen. Op professioneel en persoonlijk vlak. Dat is het doel van deze opleiding. Ken je je grootste drijfveren? Leg je de juiste focus in je job? En in hoeverre staan vooroordelen over collega’s en klanten je in de weg? Vragen die we zullen beantwoorden, om enkele persoonlijke stappen en carrièrestappen vooruit te zetten.

één dag Voor alle niveaus

Voorkennis vereist

Je kent de basisprincipes van effectieve communicatie of je volgde bij Horeca Forma al de opleiding 'Effectief communiceren: tips en tricks'.

Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.

Over deze opleiding

Je botst vaak tegen dezelfde muur. Nochtans heb je je eerste communicatieskills volledig onder de knie. Dan zit je goed bij deze opleiding, voor dat tikkeltje extra. Extra zelfinzicht en communicatiekennis. Zo staan we stil bij jouw motivatie: wat zijn je grootste drijfveren om in de horeca te werken? We zoeken ook je valkuilen en kwaliteiten op. Je leert focussen op relevante zaken en minder piekeren over dingen die je toch niet inde hand hebt. Ook zien we hoe stereotypes over minderheidsgroepen onze eerste indruk beïnvloeden en leiden tot misconcepties. Want onthoud: jouw realiteit is die van de andere nog niet. Tel die drie bij elkaar op – je motivatie, focus en perceptie – en je krijgt een positievere, effectievere versie van jezelf.

Wat leer je?

  • We staan wel stil bij je drijfveren, leren prioriteiten stellen en overwinnen vooroordelen naar collega’s en klanten toe.
  • Groepsdiscussies, oefeningen, visualisaties … We oefenen elk luik, zodat je echt al doende de kneepjes van het vak leert.
  • Het doel? Nog dichter naar jezelf toe groeien. En je zal zien, de werking zal vanzelf vlotter verlopen.

Trainer

Elan Learning

Toelatingsvoorwaarden

Deze opleiding is voor horecamedewerkers, (beginnende) leidinggevenden en werkgevers* die al enkele communicatie-inzichten opdeden. Denk aan de Roos van Leary, de verhouding tussen zender en ontvanger, vraagstellingstechnieken,… Het klinkt je welbekend. Toch niet? Volg dan eerst de opleiding Effectief communiceren: tips en tricks.

*Zie onze algemene toelatingsvoorwaarden bovenaan deze webpagina.

Agenda

Deze training komt nog terug. Toon alvast je interesse of organiseer deze training bij jou in de zaak.
Prijs
gratis deelname
Voorbeeldtraject
Nog niet vertrouwd met de principes van effectieve communicatie? Volg dan eerst Effectief communiceren: tips & tricks. Ook deze opleidingen zijn interessant: Zelfzeker feedback geven en ontvangen + Flexibel, assertief en collegiaal aan het werk.
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.